Parken Fitness Ludvika

Milon Q - MAXIMALA TRÄNINGSRESULTAT PÅ KORT TID

Milon erbjuder olika tränings möjligheter:
1. Exentrisk & koncentrisk träning
2. Adaptiv träning
3. Isokinetisk träning
​​​​​​​Dessa träningsformer passar alla kroppstyper, behov och mål. Med Milon så blir aldrig träningen tråkig eller svår, Milon erbjuder tre olika typer och motstånd och olika träningshastigheter att välja på. Denna möjlighet ger den tränande största möjliga resultat på kortaste tid. Effektivitet, inspiration och snabba resultat är det som Milon levererar till de som tränar i loopen.

EXCENTRISK - KONCENTRISK TRÄNING

I den traditionella träningsformen i milon loopen tränar du med en förutbestämd koncentrisk belastning baserad på cirka 60 % av din maxstyrka. Du börjar i regel med 10 % tyngre excentrisk belastning (vikten på tillbakavägen) ex. 50kg på uppvägen (koncentrisk) och 55kg tillbaka (excentrisk). Den excentriska vikten kommer gradvis att öka upp till 30 % tyngre än den koncentriska . Anledningen till att man tränar med en högre excentrisk belastning är för att man i regel är starkare i den delen av rörelsen och du får också betydligt större och snabbare resultat av din träning på kortare tid än normal träning utan möjlighet till ökat motstånd på tillbakavägen.

ADAPTIV TRÄNING

När du tränar adaptivt, mer känt som drop-set, kommer belastningen att ställas in på cirka 70 % av din max styrka på varje maskin. Belastningen kommer sedan gradvis, under minuten du tränar i maskinen, att automatiskt sänkas då du inte orkar mer. Innan du börjar med adaptiv träning så gör du ett styrketest i varje maskin för att mäta din styrka så milonmaskinen skall ge dig en perfekt vikt att träna på för maximalt resultat.

ISOKINETISK TRÄNING

Isokinetisk träning innebär att milonmaskinerna helt anpassar sig efter den kraft som du trycker och pressar i maskinerna. Här kan du utföra några riktigt tunga repetitioner och varva dessa med några lättare under den minuten du tränar. Denna form av träning ställer så klart höga krav på självdisciplinen varför denna träningsform kommer först när den tränande är van att träna och ta i. Isokinetisk träning är också enormt effektiv vid rehabträning där kunden har en begränsad styrka men på grund av träning snabbt kommer tillbaka till ett friskt tillstånd.
Parken Fitness Ludvika
Öppet dygnet runt för medlemmar.
Adress Storgatan 13, 771 30 Ludvika
Mail parkenfitness@gmail.com
Tel 076-141 00 68

Receptionens öppettider

Måndag 16:00 – 18:00
Tisdag 9:00 - 11:00
Onsdag 16:00 – 18:00
Torsdag 9:00 - 11:00
Fredag 14:00 - 16:00